Advanced Machining & Design är en maskinbutik med erfarenheter inom design, tillverkning och bearbetning av kvalitetsdelar till bygg-, jordbruks- och flygindustrin. Ägare, Chris Berndt, började avancerad bearbetning och design 2011 genom att hyra ett litet garageutrymme och köpa en Haas CNC-kvarn. År 2016 byggde han en ny anläggning och expanderade tillägg på en extra Haas CNC-kvarn, Fanuc-tråd EDM och en Hurco CNC-svarv.

Chris omfattande kunskaper inom maskinbearbetning gjorde det möjligt för honom att bygga sin kärnverksamhet kring automatiseringsutrustning, byggnadsverktyg (blanking, progressiv, formningsdörr) och maskinfästeprojekt.

"Innan jag drivit mitt eget företag jobbade jag för ett större fönsterproducerande företag. Hållningsposition som verktygs- och dysverktyg, sedan flytta in i ledarrollen som Tooling Manager och så småningom till positionen som Manufacturing Engineering Manager. Genom denna utveckling har jag kunnat kombinera kompetens, med strategisk planering och design. "